Het begin

Lieve lezers en  lezeressen,

Voel je welkom op deze magische plek die Cotijn Hebbs, binnenkort doorbrekend romancier,  speciaal voor jou heeft gecreëerd. Cotijn en zijn muze en inspiratie, wier voornaam ook met een T.  begint, starten hier een bijzondere reis. Een reis op zoek naar Allia Potestas, een vrouw die een eeuwigdurende indruk heeft achtergelaten in de geschiedenis.  Hier begint het boek over haar leven, een boek dat er al altijd al was en nu eindelijk geschreven mag worden.

Voel je welkom en word deelgenoot van het magische schrijf- en transformatieproces. Een creatief proces, een proces van intellectuele versmelting met als beoogd resultaat niets minder dan het scheppen van de volgende grote klassieker in de wereldliteratuur.  Dit klinkt misschien wat pretentieus en dat is ook precies onze intentie!

Voel je welkom om hier later ook je euro’s in te wisselen voor intellectuele bevrediging. Het lezen van het verhaal van Allia, zal een verandering in je zijnstoestand teweegbrengen. Na het lezen van ‘De Allia’  zul je nooit meer dezelfde zijn.

Wees welkom en aanschouw, lezers en lieve lezeressen, huiver en lees over hoe liefde de eeuwen overwon en haat tot vergetelheid werd verdoemd.

Faustina de Oudere

Vandaag kwam het schrijven op een punt waar het relevant werd meer onderzoek te doen naar het leven van Faustina de Oudere.

Zij was de moeder van Faustina de Jongere, de vrouw van Marcus Aurelius en ook de tante van laatstgenoemde: Faustina de Oudere was de zus van Marcus’ vader. Dat maakte haar dus niet alleen de uiteindelijke oma, maar beweerderlijk ook de oudtante van keizer Commodus, die in het verhaal van Allia Potestas zo’n belangrijke rol speelt.

Misschien doet het haar nagedachtenis recht om haar een socialite avant-la-lettre te noemen:

“Faustina de Oudere” verder lezen